Vrachtwagen chauffeurs gezocht

Een beroep als vrachtwagen chauffeur betekent vracht verkeer vervoeren op de openbare weg voor opdrachtgevers. Om als vrachtwagen chauffeur een vrachtauto te mogen besturen heb je een groot rijbewijs nodig. Voor vrachtwagen chauffeurs is rijbewijs C verplicht veel chauffeurs hebben ook rijbewijs E dit is nodig om een combinatie met trekker of trailer te mogen vervoeren. Het is in Nederland verplicht om een chauffeursdiploma te hebben voor het vervoer van een massa die hoger is dan 7500 kg.

Voor de nieuwe rijopleidingen voor vrachtwagenchauffeur is het verplichten om ook een chauffeursdiploma te behalen. In Nederland is iedereen verplicht die een bus of een vrachtauto naast zijn rijbewijs D of C ook in het bezit te zijn van een chauffeursdiploma.

Met uitzondering voor het chauffeursdiploma zijn, chauffeurs die minder 12 uur per week beroepschauffeur zijn, chauffeurs met een buitenlands rijbewijs die niet inwisselbaar is in Nederland, chauffeurs met leerproblemen en voertuigen van publiekelijke diensten zoals gemeente reiniging, rioleringsdiensten, vuilniswagens, grote wagens van radio en omroep.

Officieel diploma voor vrachtwagenchauffeurs heet CCV-B diploma beroeps en eigen goederenvervoer. Dit is verplicht voor bestuurders van een lading met meer dan de toegestane 7500 kg.

Vrachtwagen chauffeur worden ?

Wil je aan het werk als vrachtwagen chauffeur dan word je de schakel tussen klant en leverancier, je bent verantwoordelijk voor het juist en veilig vervoeren van de goederen. Er zijn in de transportsector in Nederland open staande vacatures voor vrachtwagen chauffeurs. Ook kun je internationaal vrachtwagen chauffeur worden hierbij deel je mee aan het internationaal transport, dit verdient veel meer als een reguliere chauffeur.

Vrachtwagen chauffeur salaris !

Benieuwd naar het salaris van een chauffeurs salaris ? Het salaris van een vrachtwagen chauffeur is tussen de € 1800,- en € 3500,- per maand dit verschilt per bedrijf, zo verdient een internationaal chauffeur meer als een reguliere dienst chauffeur. De salaris indicatie hangt ook af van het soort transport ? Het salaris van een vrachtwagen chauffeur die gevaarlijke goederen vervoert is ook hoger.

Vrachtwagen chauffeur opleiding

De opleiding voor vrachtwagen chauffeurs vergt de nodige inspanning en discipline, er zijn werkgevers die een chauffeurs opleiding aanbieden met werkgarantie. Dit kan goed uit komen als je snel vrachtwagen chauffeur wilt worden, de opleiding bestaat uit 3 delen.

Het chauffeurs diploma bestaat uit 3 onderdelen :

  • Administratie
  • Techniek
  • Theorie

Elke onderdeel moet behaald worden met een examen, na het behalen van alle 3 de onderdelen bent u in het bezit van het chauffeurs diploma. Er is dan alleen nog een praktijk toets voor het rijbewijs c nodig, dit kan alleen wanneer het chauffeurs diploma vooraf behaald is.Voor het chauffeurs diploma kunt het beste bij een boekhandel het CCV-b chauffeursdiploma halen en leren. Er zijn ook rijscholen met cursus avonden waarbij instructeurs extra lessen geven voor een beter inzicht op alle onderdelen.

Vrachtwagen chauffeur vacature

Wil je solliciteren op een vrachtwagen chauffeurs vacature ? lees dan snel alle tips om zo snel mogelijk een passende baan te vinden. Wil je werken als vrachtwagen chauffeur in jouw regio ? kijk dan via het internet of gouden gids welke transport bedrijven er zich hebben gevestigd in jouw woonplaats. Er zijn ook verschillende uitzendbureaus actief met detacheren in de transportsector, zij hebben continu verschillende openstaande vacatures beschikbaar ! Er worden dagelijks vrachtwagen chauffeurs gezocht op diverse vracht routes start een nieuwe carrière als vrachtwagen chauffeur !